Hei nyt löyty kiva (= helposti ymmärrettävä, lyhyt ja OIKEASTI mielenkiintoinen) video! Kyseessä on siis pieni pätkä Giddensin haastattelusta 2009, jolloin Giddens oli juuri julkaissut uuden kirjansa.
 
Tässä haastattelussa Giddens toteaa, että ilmastonmuutos on suuri haaste, johon ei olla politiikassa aiemmin törmätty. Ongelmalliseksi aiheeksi ilmastonmuutoksen tekee Giddensin mukaan se, että se on käsitteenä niin futuristinen ja abstrakti. Tämän vuoksi se ei vaikuta ihmisten jokapäiväiseen elämään ja eikä näin ollen herätä suuria haluja tehdä asialle jotain.  Politiikan tehtävänä olisikin saada ihmiset ymmärtämään asian vakavuus. Tai no, myös poliitikkojen täytyisi ymmärtää ilmastonmuutoksen kokonaisuus ja se, miten tärkeää olisi huomioida ilmastonmuutos politiikassa. Giddensin mukaan ilmastonmuutospolitiikka ei olekaan vain tietyn puolueen, vaan kaikkien puoluiden tärkeä teema. Poliitikkojen vakuuttamiseksi olisi tärkeää järjestää enemmän aktivisti – ja siviliitoimintaa, jotka muistaisivat muistuttaa asiasta poliitiikkoja myös silloin kun ilmastonmuutosta ei ole mainittu uutisissa pitkään aikaan.
 
Jotta ihmiset saadaan ymmärtämään ilmastonmuutoksen vaikutukset, tulisi Giddensin mukaan keskittyä enemmän niihin ideaalisiin ja suuriin, mutta silti realistisiin muutoksiin, jotka seuraisivat siitä kun ilmastonmuutosta vastaan ruvettaisiin jo nyt kunnolla taistelemaan. Tätä Giddens kutsuu utopiseksi realismiksi. Toisin sanoen, politiikkojen tulisi keskittyä kertomaan siitä positiivisesta tulevaisuudesta, jonka ilmastonmuutokseen puuttuminen ihmisille loisi.  Sen sijaan siis, että paasattaisiin ihmisille kuinka ilmastonmuutos on katastrofaalista. Mielestäni erityisen hyvä pointti Giddensiltä!
 
Niin, Giddens myös mainitsee, että suurimmat poliittiset ja muut muutokset ovat tapahtuneet sotien jälkeen. Tarvitaanko todellakin vielä lisää luonnonkatastrofeja todistamaan poliitikoille, että asialle todella täytyisi tehdä jotain?? 

http://www.youtube.com/watch?v=uT3GD0nVS3Y

- Riikka